ЕСИА ООД     е фирма създадена през април 1990 г. със 100% частно участие.

      Собственици на фирмата са инж.Енчо Дичев и инж.Силвия Дичева, а управител е инж.Радостина Тачева.

      Фирмата е специализирана в производството на стоматологично, зъботехническо и лабораторно оборудване, както и медицинско обзавеждане. Извършва се пректиране и производство на елекронни и системи за автоматизация, апарати и машини за промишлеността, сушилни за билки, плодове, гъби и др.

      Фирмата продава продукцията си у нас, в Украйна, Румъния, Македония, Сърбия, Испания, Турция и Израел. Участвува в специализираните изложби у нас и в чужбина.

      Фирмата извършва и ремонти на стоматологична и зъботехническа апаратура и прозвежда някои резирвни части за тях.

      Собствена база с 500m² производствена площ. Машинно отделение със струг, часовникарски струг, фреза, банцинг за метал и колонна бормашина. Заваръчно с телоподаващ заваръчен апарат за желязо, алуминий и нераждавейка, електрожен, точкова заварка, занитване на гайки, ел.машини за рязане, изпилване и шлайфане. Тенекеджийско отделение с цифров абкант, гилотина, рунд, преса за ъглови отрязвания, преса за отвори, машина за изрязване на големи кръгове от ламарена,машина с борщанга за големи кръгли отвори и нарязване на резби. Еектронна лаборатория с богат набор от измервателни апарати, компютри и програматори. Монтажни помещения за механичен и електро монтаж. В базата се извършнат и услуги.

      Големият конструкторски и производствен опит на персонала позволява да се проектират и произвежда и други изделия по задание на клиента.

        
  

инж. Енчо Дичев
          собственик

  

инж. Силвия Дичева
          собственик

  

инж. Радостина Тачева
          управител